• Changing the game

    of organizing performance

Van monitoring door controllers naar inzicht voor iedereen

Mijn medewerkers zijn nu een keer niet zo gemotiveerd als ik zelf ben. Dit is een uitspraak die veel directeuren of managers doen. En hij klopt meestal. De vraag is: waarom zijn medewerkers vaak minder gemotiveerd dan managers?


Inzicht in performance
Heeft u ooit geprobeerd om auto te rijden met een blinddoek om? Dat is niet te doen. Veel bedrijven blinddoeken hun medewerkers doordat zij geen zicht krijgen op de ontwikkeling van de prestaties van hun afdeling, laat staan van het bedrijf. Hoe kunnen medewerkers dan betrokken zijn?

Onze ervaring, werkend in verschillende sectoren en met verschillende opleidingsniveaus van medewerkers, is dat zij gráág uitgedaagd worden om mee te denken in het bedrijfsbelang. Creëer inzicht in de performance, heb het er wekelijks over met elkaar en er ontstaat een impuls om de prestaties samen te verbeteren.

Ervaar een echte gamechanger
Het opbouwen van geschikte monitoring is een vak, dat wij uw medewerkers en u graag bijbrengen. Ervaar een echte gamechanger in uw bedrijfsvoering doordat belangrijke prestatiepatronen groot aan de wand hangen en medewerkers er gericht mee bijsturen en verbeteren.

 

In 2018 werd DHO gevraagd om een de gamechanger ‘inzicht voor iedereen’ te ontwikkelen met een bouwbedrijf dat klachtenonderhoud voor wooncorporaties verzorgt. Het team kwam afspraken niet na, het liep sterk achter de feiten aan en één opdrachtgever (een wooncorporatie) gaf het bedrijf nog drie maanden om de performance te verbeteren. De situatie maakte dat de sfeer in het team belabberd was.

Het team ontwikkelde onder begeleiding van DHO monitorings-grafieken die op een grote kastenwand gehangen werden. Dagelijks bekeken de medewerkers samen waar knelpunten zaten in het waarmaken van afspraken. Al snel kon het team problemen vóór zijn. Zes maanden na de start van het traject lagen de prestaties op een hoog niveau, was de sfeer binnen het team sterk verbeterd en kwam de kritische corporatie zelfs bij dit team op bezoek om te leren hoe het grip had gekregen op de performance. Het aantal opdrachten van de corporatie is inmiddels fors gegroeid.


Op zoek naar grip?

Bent u ook op zoek naar grip, verbeterde prestaties en een boost in de samenwerking tussen uw medewerkers? Kies dan voor onze gamechanger ‘grip voor iedereen’. Neem voor meer informatie contact op een van onze verandercoaches.