• Changing the game

    of organizing performance

Van enkele verbeteraars naar iedereen verbetert

U zou graag zien dat iedereen in het bedrijf zich continu bezig houdt met verbeteren. In de praktijk zien wij dat het verbeteren vaak bij enkele medewerkers is neergelegd. Zou u niet veel meer uit uw organisatie kunnen halen als iedereen met verbeteren bezig is? Iedereen continu gefocust is op hoe het gaat en wat er beter kan?

Herkenbare structuur
Belangrijk voor een organisatie brede leercyclus is het aanbrengen van een structuur en routine die maakt dat leerpunten op een herkenbare manier afgewikkeld worden. Medewerkers, waar ook in het bedrijf, moeten onder hun directe reikwijdte een plek hebben waar zij leerpunten kunnen inbrengen. Daarnaast moeten zij vaardigheden aangeleerd krijgen om op een praktische manier knelpunten op te lossen. Tot slot moet helder zijn hoe knelpunten naar een ander ‘bord’ schuiven op het moment dat ze niet op het station zelf opgelost kunnen worden.


Inrichten dagstarts
Cruciaal in het continu verbeteren zijn de ‘dagstarts’. In deze dagelijkse gesprekken van maximaal 15 minuten kijkt een team naar de prestaties van gisteren, benoemt op een gestructureerde manier de knelpunten en acties om deze op te lossen. En kijkt ook preventief vooruit naar mogelijke knelpunten voor de komende dag.

Hiervoor hebben teams eerst met elkaar bepaalt hoe zij kunnen zien of het, eenvoudig gesteld, ‘een goede dag is geweest’. Ze benoemen welke parameters hier goed zicht op bieden. De Hele Olifant helpt bij het inrichten van de verschillende dagstarts en ondersteunt bij het inoefenen van de juiste gesprekken.

Overkoepelende weekstart
Naast de dagstarts wordt er een overkoepelende weekstart ingeregeld waar afdelingsoverstijgende prestaties en problemen met elkaar besproken worden. In veel organisaties hapert de leercyclus omdat afstemming tussen afdelingen gevoelig ligt. Wij zetten er op in om binnen bedrijven de weekstarts tussen afdelingen juist tot een sterk aspect in de leercyclus te maken.

Met name deze gedisciplineerde continue leercyclus gaat er voor zorgen dat de organisatie haar verschil ten opzichte van haar concurrenten kan uitbouwen. Het is de optelsom van vele praktische verbeterpunten die uiteindelijk een groot verschil maakt.

 

Zou u ook graag zien dat iedereen in het bedrijf zich continu bezig houdt met verbeteren? Kies dan voor onze gamechanger ‘Van enkele verbeteraars naar iedereen verbetert’. Neem voor meer informatie contact op een van onze verandercoaches.